Cum functioneaza o tigara electronica

Daca ai ajuns sa citesti acest articol este cat se poate de probabil sa fi vaper si prin urmare sa utilizezi o tigara electronica cu scopul de a-ti satisface atat nevoie de nicotina cat si pentru a crea nori de vapori in jurul tau. Si daca tot te afli in randul celor care utilizeaza o tigara electronica in scopurile mentionate, ne-am gandit ca ar fi bine sa stii si cum functioneaza un asemenea echipament. Asadar, haideti sa descoperim cateva principii de baza care determina ca o tigara electronica sa functioneze in parametri normali.

Bateria – o componenta importanta

Dupa cum spune numele, bateria este echipamentul care determina din punct de vedere electric functionalitatea tigarii electronice. Majoritatea tigarilor electronice sunt dotate cu baterii Lithium-Ion care pot fi reincarcate ori de cate ori doresti. Asadar, logica ne duce la faptul ca pentru a asigura o buna functionalitate a bateriei si implicit a tigarii electronice este nevoie de un incarcator compatibil.

Clearomizorul – gazduieste e-lichidul

O alta componenta importanta a unei tigari electronice este clearomizorul. Acesta este format din alte doua componente si anume rezistenta si rezervorul de e-lichid. Conform denumirii, rezervorul este componenta menita sa gazduiasca e-lichidul tau preferat. Cat despre rezistenta, aceasta piesa este foarte importanta deoarece incalzeste e-lichidul si prin urmare permite utilizatorului sa creeze vapori.

Trebuie sa fim foarte atenti in ceea ce priveste rezistenta deoarece aceasta se poate arde destul de usor - daca vrei sa descoperi mai multe informatii despre cum poti avea grija de rezistanta ta, te invitam sa citesti un articolul "Cum sa previi arderea rezistentei de la tigara electronica".

Producerea vaporilor

Pentru a putea produce vapori este nevoie ca bateria sa fie activata. Aceasta se activeaza in general prin apasarea butonului de pornire/oprire de 3 – 5 ori, in functie de model, intr-un interval foarte scurt. Totodata, repetand acest procedeu, bateria poate fi oprita. Dupa ce bateria a fost activata, pentru a produce vapori este necesar sa inhalezi prin mustiuc in timp ce tinem apasat pe butonul de pornire/oprire a bateriei.

Cam asta ar fi o scurta introducere in lumea tigarilor electronice si felul in care acestea functioneaza. Mai departe, daca vrei sa descoperi ce modele exista pe piata la ora actuala, te invitam sa accesezi pagina dedicata tigarilor electronice din cadrul magazinului nostru online. Totodata, daca doresti sa afli mai multe informatii sau ai nevoie de asistenta in alegera modelului potrivit, te rugam sa ne contactezi folosind una din metodele disponibile pe pagina noastra de contact, iar unul din consultantii nostri iti va oferi tot suportul de care ai nevoie.