Despre tigarile electronice

Prezentare si punere in functiune

Tigara electronica este compusa din trei parti: baterie, atomizor si cartus.

 

    • Bateria (acumulatorul). Bateriile nu necesita formatare si vine din fabrica incarcata la aprox. 50-70% din capacitate si poate fi folosita imediat. Bateriile nu trebuie trecute obligatoriu prin cicluri complete si repetate de incarcare-descarcare. De asemenea, bateriile pot fi incarcate oricand, indiferent de starea de incarcare, fara nici un pericol, tehnologia li-polimer neprezentand efect de memorie. Bateriile au indicator luminos care semnalizeaza starea de functionare a bateriei. Daca acesta clipeste repetat timp de peste 10 secunde in momentul activarii, inseamna ca bateria este descarcata si trebuie reincarcata. Unele baterii au temporizare pentru a preveni activarea accidentala sau activarea cu o durata de timp prea lunga si nu inseamna descarcarea bateriei. Acest lucru este semnalizat prin clipirea indicatorului timp de 4-5 secunde si inseamna ca s-a atins limita de temporizare. O activare ulterioara decurge normal. Incarcarea se face prin insurubarea bateriei in incarcator. Va recomandam sa nu folositi forta excesiva la insurubare, acest lucru nu face decat sa conduca la deteriorarea prematura a contactelor si stricarea bateriei, defecte neacoperite de garantie. La insurubarea in incarcator , in momentul in care bateria face contact, indicatorul luminos al bateriei clipeste repetat timp de aprox 5 secunde. Inainte de incarcare recomandam sa curatati bine conectorul bateriei cu un servetele pentru a indeparta eventualele depuneri. Aceasta operatiune asigura un contact mai bun in incarcator si prelungeste viata bateriei. Incarcarea este semnalizata prin indicatorul luminos rosu aflat pe incarcator. Terminarea procesului de incarcare este anuntata prin schimbarea culorii indicatorului luminos in verde sau albastru, in functie de model. In cazul modelelor de baterie cu USB, pentru a beneficia de garantie trebuie sa prezentati bateria impreuna cu capacul din capat, deci cu toate componentele integrate. PRODUCATOR: JOYETECH, SAILEBAO

     

     • Vaporizatoarele - atomizoarele si cartomizoarele. Atomizoarele Joyetech si Sailebao sunt livrate umezite cu un lichid de protectie (polipropilen glicol, E1520). Acest lichid este indicat sa il suflati cat mai complet din atomizor, apoi sa montati un cartus incarcat cu lichid. Lasati sa se absoarba bine in vaporizator lichidul din cartusul nou montat, abia apoi incepeti sa il folositi. La primele vaporizari atomizorul nu functioneaza inca la capacitate normala, el ajunge treptat la volumul normal de abur, pe masura ce lichidul de protectie este inlocuit cu lichidul din cartus si poate dura intre 15 min si o ora,in functie de stilul de folosire si modelul vaporizatorului. Ca masura de intretinere a vaporizatoarelor, recomandam ca in mod regulat (de obicei in fiecare seara sau inainte de a lua o pauza mai lunga de la folosire , sa indepartati cartusul, suflati bine vaporizatorul pentru a indeparta lichidul rezidual din el, apoi montati la loc un cartus proaspat umplut. Nu lasati niciodata vaporizatorul sa se usuce pe servetel sau la caldura excesiva. Acest lucru ii afecteaza functionarea si scade calitatea vaporilor. O metoda mai elaborata de intretinere presupune spalarea atomizorului sub jet de apa calda timp de cateva minute. Apa trebuie sa treaca prin atomizor in sensul de circulatie normal al aerului: dinspre partea care se monteaza pe baterie inspre cartus. Dupa acest proces, atomizorul se sufla cat mai bine pentru a indeparta urmele de apa, se monteaza un cartus proaspat umplut cu lichid si se lasa cateva minute pentru a se absorbi lichidul. Exact ca la un atomizor nou, pe masura ce urmele de apa se evapora din atomizor, cantitatea de aburi isi revine la normal pe parcursul folosirii, in functie de cat de bine ati reusit sa o eliminati prin suflare.Un vaporizator defect de depisteaza daca, atunci cand este montat pe baterie, la activarea acesteia (semnalizata luminos), nu produce vapori. Atunci este timpul sa-l inlocuiti. Cartomizoarele nu sunt incarcate cu lichid. Inainte de a le folosi, acestea trebuie incarcate cu lichid conform informatiilor si pozelor din pagina produsului. Metoda de incarcare difera de la un model la altul. Va rugam sa consultati pagina produsului.

      

      • Sistemul de alimentare cu lichid tip rezervor tank. Sistemul tank a fost creat ca o evolutie fireasca a sistemului de alimentare cu lichid, pentru a asigura o utilizare mai facila a vaporizatoarelor personale. Vaporizatoarele nu sunt tigari in intelesul clasic al cuvantului , ci doar o alternativa la arderea tutunului. Astfel, nu este corect sa fie utilizate precum tigarile. Deoarece tehnologia electronica se bazeaza pe un sistem semideschis ce contine lichid, trebuie sa va obisnuiti treptat cu modul de utilizare. In fapt, o utilizare corecta presupune inhalarea foarte usoara, dar pe o perioada mai lunga de timp la vaporizatoare comparativ cu pufurile rapide de la tigari.Sistemul tank se alimenteaza prin capilaritate dar si in functie de forta de suctiune. Din acest motiv, persoanele care folosesc sistemul tank ca pe o tigara clasica (presiune negativa foarte mare la suctiune) vor inunda atomizorul. Se recomanda, in acest caz, scaderea fortei de suctiune si/sau folosirea unui lichid mai dens, pe baza de glicerina vegetala. Persoanele care folosesc sistemul tank corect, cu o forta normala de suctiune au probleme cu lichidul pe baza de glicerina. Se recomanda cresterea fortei de suctiune si/sau amestecarea lichidului cu aroma corespunzatoare pe baza de propilen glicol. Inundarea atomizorului sau nealimentarea lui cu lichid nu este un defect , tine doar de modul de utilizare. Va invitam sa incercati acest sistem in magazinul nostru pentru a testa daca vi se potriveste stilului personal de folosire.

          

         Cartusele

         Cartusele reprezinta rezerva de lichid a atomizorului (la cartomizor este inglobat in atomizor, de aici si numele de “cartomizor” = cartus + atomizor”. Cartusul poate fi reincarcat de mai multe ori cu lichid, dar in timp materialul absorbant se imbacseste si trebuie schimbat. Cartusele tank sunt obligatorii la sistemul Joyetech Tank si Sailebao Tank. La vaporizatoarele speciale LR, datorita cantitatii mari de aburi produsi si lichid mult consumat , cartusul nu furnizeaza lichidul suficient de repede si se poate strica usor. La aceste modele este obligatoriu mustiucul de picurare. Sistemul tank foloseste cartuse fara vatelina ce se umplu direct cu lichid. Este foarte important ca , la o prima perforare a cartusului cu lichid , dupa ce il introduceti in atomizor si se produce zgomotul specific, sa rotiti cartusul de cateva ori pentru a asigura indepartarea completa a sigiliului din capacelul cartusului. In acest fel asigurati o alimentare corecta cu lichid a sistemului tank.

          

         Incarcatoare

         Va oferim doar incarcatoare cu alimentare prin mufa USB. Motivul acestei alegeri este ca cele cu mufa USB sunt mai rapide decat cele de casa (priza) iar conectorul USB este la ora actuala mai raspandit si se gaseste mult mai usor decat o priza. De asemenea este mai usor ca greutate si mai comod de tinut la indemana. Procesul de incarcare este semnalizat prin culoarea rosie a indicatorului luminos. Acesta se schimba in verde (sau albastru la unele modele) la sfarsitul incarcarii. Bateria nu se deteriorizeaza daca este lasata conectata dupa ce se termina incarcarea si nici daca este incarcata des sau fara a fi descarcata complet. Adaptoarele de priza si bricheta de masina se utilizeaza pentru incarcarea bateriilor in lipsa unui port USB. Pentru a preveni accidentele va recomandam sa le deconectati de la retea atunci cand nu sunt folosite si sa nu lasati incarcatoarele nesupravegheate.

          

         Precautii pentru piesele electronice

         Nu lasati niciodata vaporizatoarele la indemana copiilor. Contin urme de nicotina si piese mici ce pot fi inghitite usor. Evitati pe cat posibil socurile mecanice (prin scapare pe suprafete dure sau insurubare fortata) asupra componentelor. Daca doriti sa stocati produsul pentru o perioada mai lunga de timp: incarcati bateriile; o data la cateva luni (3-6 luni) verificati prin activare ca bateriile sa fie incarcate , chiar si fara vaporizator, urmarind semnalul luminos , iar daca este cazul incarcati-le; adaugati 2-3 picaturi de lichid in vaporizatoare si depozitati-le intr-o punga sau intr-un recipient inchis ermetic; nu stocati niciodata vaporizatoarele insurubate pe baterii; inainte de reluarea folosintei, reincarcati bateriile si suflati bine vaporizatoarele, apoi montati un cartus nou umplut.

          

         Lichide

         Toate sticlutele sunt imbuteliate la sursa de catre producator. Ulterior nu se mai intervine asupra produselor in nici un fel. Atentie! Lichidele pot sa contina nicotina. Persoanele care sufera de afectiuni cardiace , pulmonare, diabet, hipertenisune arteriala sau cu sensibilitate la nicotina, precum si nefumatorii nu trebuie sa foloseasca aceste produse fara acordul medicului. Produsele sunt contraindicate copiilor si femeilor insarcinate. Lichidele se folosesc doar pentru reincarcarea rezervoarelor de vaporizatoare personale , orice alta intrebuintare este interzisa.

         NU LASATI NICIODATA STICLUTELE CU LICHIDE LA INDEMANA COPIILOR SAU NESUPRAVEGHEATE IN PREAJMA ANIMALELOR DE CASA!

         In caz de inhalare excesiva sau accidentala, iesiti la aer curat; in caz de contact cu pielea spalati cu apa si sapun. La contactul cu ochii, clatiti bine timp de cateva minute sub jet de apa. Daca simptomele persista, sau in caz de inghitire accidentala de lichid, consultati imediat medicul. Joyetech si sigla Joyetech sunt marci inregistrate ale Shenzen Joye Technology Ltd., China.Toate drepturile rezervate.

          

         Garantie

         Produsele beneficiaza de garantia functionarii la livrare. Daca aveti probleme cu un produs va rugam sa-l returnati prin posta sau la cel mai apropiat magazin Nanoline.

          

         Termen de garantie:

         • 30 zile de la data achizitionarii pentru baterie, incarcator USB si adaptor retea.
         • 7 zile pentru atomizor